Odla i trädgården tillsammans med barnen

Att vistas i naturen är något de flesta barn tycker är roligt. Det finns en hel uppsjö av saker att upptäcka. För att komma nära naturen behöver du däremot inte gå hela vägen till en skog. Det går alldeles utmärkt att odla utanför dörren. När du ska börja odla behöver du skaffa det som behövs till trädgården. Därefter kan ni börja plantera det ni önskar.

Lär barnen allt om odling

Inledningsvis kan det vara bra att läsa en bok som handlar om odling och grönska. Vidare är det ett bra sätt för barnen att lära sig om växter. Till exempel kan ni även läsa på om klimatet och vad ni kan göra tillsammans för att hjälpa jorden från er trädgård. Därpå kan ni med en tomt eller en odlingslott skapa en plats som gynnar ekosystemet.

Självklart går det även bra att odla på en balkong om ni saknar en trädgård hemma. Så småningom kan ni börja plantera utefter barnens önskemål. Exempelvis kan ni plantera jordgubbar och andra bär som ni kan njuta av under sommaren. Det är ett perfekt sätt att öka barnens intresse för egenodling av naturliga råvaror. Samtidigt är det en rolig sysselsättning att göra ihop som en familj.