Mellanmål med frystorkade frukter

Att frukt är nyttigt är något vi får höra sedan barnsben. Enligt nordiska näringsrekommendationer bör alla som är över 10 år gamla äta minst 500 gram frukt och grönt dagligen. Men att få i sig så pass mycket frukt kan vara svårt. Därför kan du äta frystorkad frukt och få i dig näring samtidigt som det mättar bra.

Olika typer av frystorkad frukt

Oavsett vilka smaker och frukter du föredrar finns det flera olika frukter att välja bland. Det finns till exempel frystorkad ananas, persika, nektarin, hallon, blåbär, jordgubbar, plommon och körsbär. Läs mer på nätet om du är nyfiken på att lära dig mer om frystorkad frukt och det utbud som finns online.

Torkad frukt som mellanmål

Fördelen med denna typ av snacks är att de är små till storleken. Det innebär att de är enkla att ta med sig i väskan och du kan äta dem som mellanmål när du börjar bli hungrig och behöver få energi. Förutom att de är goda att äta som de är passar de utmärkt i bakning. Det kan till exempel vara gott att använda frukt i olika typer av bröd eller använda frukten som topping på något av dina bakverk.