Anordna ett festligt barnkalas

När barnen fyller år vill du som förälder se till att kalaset blir magiskt. Inte bara för ditt eget barn utan även för alla som är inbjudna. Men hur gör du då för att skapa ett unikt barnkalas alla barnen kommer ihåg?

Välj ett tema och ha det som röd tråd

Det första du bör göra är att välja ett tema som du vet att födelsedagsbarnet kommer att älska. Om barnet i fråga är tillräckligt gammalt kan barnet själv få välja. Annars är det upp till dig som förälder. Men även små barn vet oftast vad de vill ha.

Ta en titt online för att hitta festliga dekorationer som passar på alla slags kalas. För trots allt är det dekorationerna som får till den festliga stämningen hemma. Utan dekorationer märkts det inte direkt att det är kalas på gång.

Ett bra tips på tårta är pannkakstårta. Eftersom barnen då även får lite mat i magen och orkar hålla sig pigga och glada lite längre än med en vanlig tårta. Du som förälder vill gärna undvika att ha ett helt gäng småbarn höga på socker hemma!

Men självklart krävs det mer bakverk än endast en tårta. Och för att få till de perfekta bakverken behöver du lite tips.